SNZ Car Wash Centre

[box style=”yellow announcement rounded” ]请轻点导航系统图内蓝色的注明(Directions),导航系统就会直接带路了。Tap your inner navigation system of FIG blue marked (Directions), the navigation system will directly lead the way .[/box]

icon-car.pngFullscreen-Logo
SNZ Car Wash Centre

loading map - please wait...

SNZ Car Wash Centre 1.515003, 103.654134 SNZ Car Wash Centre

[box style=”yellow announcement rounded” ]28 Jalan Pendekar 10
Taman Ungku Tun Aminah
81300 Skudai Johor
[/box]
[box style=”blue contact rounded” ]Tel: 019-408 4009
Facebook: SNZ Detailing CAR Studio
Email: snzcarwashcentre@gmail.com[/box]

SNZ Car Wash Centre

Car Wash << Click Here!
Car Polish << Click Here!
Car Waxing << Click Here!
Car Coating << Click Here!
Nano Mist << Click Here!

snz_cover
snz_menu10
snz_menu11
snz_menu12
Professional Car Wash
Bukan sahaja depan kereta anda akan berkilat, SNZ juga akan memastikan seluruh kereta anda termasuk rim, side dan seluruh kereta kilat bersinar!
snz_11
snz_6
Polish dan wax adalah penting untuk menjaga jangka hayat cat sesebuah kereta untuk perlindungan, menghapuskan calar, kemek yang tidak ketara dan lain-lain kecacatan .
Car Polish
POLISH digunakan untuk permukaan cat bagi menghapuskan calar dan kotoran. POLISH mengandungi unsur menghakis yang digosok dipermukaan cat, sebenarnya menghakis lapisan nipis cat kereta. Tambahan komponen pepejal dalam POLISH meminimumkan kesan calar dengan memantulkan cahaya .POLISH boleh diaplikasinenggunakan tangan atau menggunakan mesin.
Adakah rasanya lampu depan kerate tak berapa kuat? Walaupun dah buka lampu pun gelap sangat? Kemungkinan besar ialah lampu depan anda sudah berkabus. Jadi perlulah anda kunjungi SNZ untuk servis polish yang professional!

snz_5

snz_15
snz_14
snz_21
snz_25
snz_20
Car Waxing
Ia digunakan untuk menambah lapisan perlindungan ke atas cat sesebuah kereta. Lapisan WAX ini menambahkan sinar pada rupa kereta dan melindungi cat daripada calar, memudahkan aliran air.WAX juga menapis cahaya ultraungu dan menghalang warna kereta dari kepudaran dari masa ke masa. WAX juga membantu melambatkan serangan pengoksidaan dengan membentuk halangan fizikal antara logam kereta dan garam, minyak dan bahan pencemar lain kerana kereta terdedah semasa memandu dan penyimpanan.
Bahagian yang telah WAX akan bersinar berkilat dan biasanya akan tahan untuk beberapa bulan bergantung kepada tahap penjagaan pemilik kenderaan.
snz_16
snz_17
snz_18
snz_22
Water Wax
snz_13
Car Coating
Coating mobil adalah suatu pekerjaan khusus dari auto detailing dimana memberikan sebuah lapisan coating pada permukaan cat mobil sehingga dengan adanya tambahan lapisan coating ini akan membuat tampilan mobil anda selalu kinclong, terlihat tidak kusam dan sejuk dipandang serta mempermudah kita tentunya dalah hal perawatan eksterior mobil. Dari bahannya sendiri pun masih terbagi menjadi beberapa jenis dilihat dari jenis coating dan juga seberapa tebal lapisan coating yang dilapiskan ke permukaan cat.
Manfaat Melakukan Coating dekat Mobil
1. Water repellent
2. Scratch resistance / daya tahan gores lebih terjaga
3. Anti UV
4. Kilap mobil tahan lama
Windshield Coating

Soft Coating

snz_19

Nano Mist
Nano Mist (asap) – untuk membasmikan bakteria, serangga dan jaminan wangi kerata selama 2 minggu!
snz_26
snz_27